:: Hassim & Fadhilah (Nikah) ::

~Salam everyone..
Here are some photos from my best friend solemnization day..
















Hope you guys enjoy it..
(,”) Merci..

Faireezal Effendi's Facebook profile

Advertisements

:: Pabila Gagak merasakan dirinya Merak ::

~ Salam..

Terfikir sejenak, perihal jurufoto segera yang berlambak.
Lagak seperti sudah lama bertapak, sedangkan perjalanan baru bermula setapak.
Hasil kerja dirasakan enak, bermegah bagaikan ramai yg nampak.
Jika benar ramai yang nampak, mungkin terkesima pada idea ciplak.

Jangan seperti tempurung dan katak, ditegur dikatakan memekak.
Mungkin terlupa tsunami dan gempa, boleh terjadi serentak.
Bumi kita sentiasa berputar dan bergerak, begitu juga plat dan kerak.
Dunia luar perlu berhubung juga walau tidak mustahak, supaya tidak dungu kelak.

01

Di dalam benak, benar semua mahukan idea yg gempak.
Yang terdahulu bertapak, jatuh bangun penuh dengan penat jerih memerah otak.
Mengaku kalah adalah tidak, malah berlumba mendapatkan identiti dan rentak.
Kamu, dengan hasil yang dirompak, sudah mula nampak bongkak.

Mereka berusaha, ada yang dari berambut ketak sehiggalah menjadi botak.
Mungkin hasil terdahulu tiada yang nampak, begitu juga dalam simpanan yang masih banyak.
Semuanya kerana merendah diri, tidak suka menunjuk, dan merasakan diri masih belum cukup layak.
Kamu, jangan cuma tahu menidak, kerana sejarah juga perlu diselak.

02

Berbekalkan kamera dan lensa besar gabak, terasa diri sudah dipuncak.
Beringatlah yang baru setapak, yang lama jangan pula dipijak.
Yang menegur dibidas dan digertak, seakan mahu dipukul dan dihentak.
Adakah perlu parang dan kapak?

Resmi padi, semakin berisi tidak pula pernah mendongak.
Kamu seperti penuh ilmunya, berjalan dengan dada menegak, sehingga nampak berkepak.
Suatu ketika, tipulah jika tidak pernah gunakan kamera kompak.
Adakah malu untuk mengaku, sampai bila mahu mengelak?

03

Membuat kelas dan bengkel, tiada yang melarang kerana itu adalah kamu punya hak.
Tidak mengapa, tidak terkilan mengapa rasa tidak diajak.
Rupanya idea yg dibawa, bulat-bulat tiru tidak beragak.
Kadangkala tersenyum sendiri melihatnya, mungkin ada yang sudah tergelak.

Tahukah kamu, benang yang basah sukar untuk kasi tegak.
Berusahalah walau cuma dengan kamera kompak sehingga rosak.
Asalkan tidak melulu meniru dan merompak, mengaku hasil kerja kamu terlebih dahulu letak.
Usah ingin memutar, jika kamu rasa cerdik tapi terlupa ramai juga yang bijak.

04

Tiada bicara melainkan perasaan yang terbuku berkotak-kotak.
Warkah sebagai tanda ingatan supaya tidak lagi melangut dan melepak.
Cerita dicoret mungkin juga sesuai untuk bacaan adik-adik, abang-abang mahupun kakak-kakak.
Pabila sang Gagak merasakan dirinya si Merak.

Currently listening to Maher Zain – Open Your Eyes.

(,”) Merci..

Faireezal Effendi's Facebook profile

:: Resistance ::

~Request Section

Hye everyone, if u’re a die-hard-fans of Muse for sure all of u guys got their latest album rite..?
So, here is a music video by Muse titled Resistance and now I’m sharing to u for free..

Muse-01

Simply click the link below to download:
Muse – Resistance

Check it out..
(,”) Say thanx if u like it..

Faireezal Effendi's Facebook profile

TagFooter

:: Rutin Kembali Asal ::

~Salam..

Apakah yg dimaksudkan dgn perktaan RUTIN, KEMBALI & ASAL..? 3 perkataan yg mempunyai maksud tersendiri dan bila digabungkan menjadi satu……………. Satu ayat lah..!!

TmnNegara01

TmnNegara02

TmnNegara03
Gambar intro pn nk ada 3 versi ke..? Padan muka, sapa suruh tgk.. Oh, ni masa join trip ke Tmn Negara Pahang masa belajar dulu2..

Kini, keadaan dan suasana sekeliling kembali normal.. Tiada lagi serabut nk siapkn kertas kerja, nk kena study utk kuiz & test, nak kena jumpa lecturer sana sini & mcm2 lg la unsur alam selagi bergelar mahasiswa..

Aku sudah bebas, atau istilah lain MERDEKA.. Tapi, semuanya bergantung kpd keputusan Final Exam dlm masa 1 bulan lg.. Mudah-mudahan dipermudahkn segala urusan, aku xnaklah ada kena ulang2 paper ni.. So, masih blum bole bergembira sepenuhnya..

Campus
This is the place where we belong, Diploma & Degree under the same roof..

Setelah segalanya selesai, maka aku kini sudah bole mula fokus pada satu kerja yg aku btui2 minat sejak dari dulu lg.. Tidak lain lg dlm bidang Fotografi, skrg ni aku lebih banyak berkecimpung dlm dunia perkahwinan.. Sbbnya, aku bole generate money on the same time.. Dulu2, mmg aku masih blum mampu nk beli gajet2 ni cuma sekadar tgk org punya jela..

Inilah rutin aku..

Dimulakan dgn majlis pertunangan kakak aku yg paling gila, btui2 lps abis Final Exam.. Tp ok jgk, at least dpt mengasah kembali bakat2 yg dh berkarat tu utk shoot selepas ni..

Faznur
Ni gambar intro saja yer, fuuhh dpt 2 cincin tu merisik & bertunang..

For more picts, feel free to view CHALETCINTA

Walau mcm mana sibuk sekali pn kita, jgn lupa pada yg SATU.. Barulah kita beroleh keberkatan dlm melakukan sesuatu perkara, yg dilarang kita tinggalkan jer..

(,”) Merci..

Faireezal Effendi's Facebook profile

TagFooter