:: Pay Fong 1 ::

Di Sebalik Tabir: WhiteSignature’s Crew II

Mungkin ramai diantara kita kdg2 secara x sedar m’jadi biol, blur, mamai atau hampeh buat seketika..
Camtu jgkla yg t’jadi pd aku & jgk pd beberapa org WhiteSignature’s Crew yg lain..
Tp, utk entry aku kali ni aku nk story skit pasai Pay Fong 1 ni..

Sebelum tu tahukah anda apakah sebenarnya Pay Fong 1 tu..?
Adakah ia sejenis mamalia yg bersekolah..?
Adakah ia sejenis tumbuh2an yg hidup didalam air..?
Atau adakah ia bersifat mudah terhakis..?

Taraaaa…

Intro4
[The Signboard..]

Yaa, Pay Fong 1 ni rupa2nya merupakan sebuah sekolah Cina. Tp apakah kena mengenanya sekolah ini dgn WhiteSignature’s Crew yg lain..?
Apakah biol yg dimaksudkan..?

Intro4-1
[Crew’s T-Shirt..]

Utk pengetahuan semua, sekolah ni la yg m’jadi saksi kpd byk peristiwa..
Pada mlm tu kami semua kuar utk berjalan2 di Kota Melaka, kesemua sekali bergerak dgn 4 buah kereta..
Sblm tu masing2 dh pekena dinner Asam Pedas Power kt salah sebuah gerai mkn area Jonker Walk, bila dh nk gerak tu pn dh hampir lewat mlm.. Perut sudah kembung, mata sudah lalok, then terjadila bermacam2 peristiwa antaranya t’masukla:

Biol 1: Kunci Kereta
Bole plak 1 of our member t’tinggal kunci kt dlm kereta, kena plak tu bila t’igt kunci t’tinggal suddenly kereta dia auto lock plak.. Haha, maka bermulanya adegan ala2 mencuri kereta di tgh2 keheningan mlm di Kota Melaka tu.. Tp, btuila x sangka masing2 ada bakat dlm bab2 curi kereta ni.. Masing2 xnk mengaku kalah dgn kehebatan t’sendiri..

Habis semua org yg dok lalu lalang kt situ dok pndang pelik jer, dh la kitorg ni ramai, pastu plak masing2 berkerumun dgn berpakaian seragam.. X ke pelik dibuatnya, mn tau kot2 depa igt kita ni nk buat demonstrasi ke, curi kereta ke..

Photobucket
[Semua dok pakat buat kepongan, sorok aksi jahat..]

Biol 2: Blogspot
Cerita pasai blogspot ni dimulakan oleh MikeMurano, disebabkn dia la kami semua jd biol serentak.. Hebat kn beliau..?
Sambil2 dok sibuk mengumpil pintu kereta tu tiba2 je Mike tanya pd semua org;

“Weih, korg semua ada blog x..? WordPress ke..?”

Dan dh tentula ramai diantara kami yg ada ceate blog masing2.. So, Mike dgn muka selamba dia sambil kumpil pn ckp la;

“Klu korg ada, nnt cuba view blog ni ‘http://payfong.blogspot.com’ tau..”

Then masing2 pn dok tanya la, cmner nk eja dia..? Mike dgn confident dia pn eja la P-A-Y-F-O-N-G dgn lancar..

Suddently 1 of us baru t’nampak signboard Sekolah Cina Pay Fong 1 tu..
Hampeh pnya Mike, kami semua x perasan pn kami berada kt Sekolah Cina Pay Fong 1 tu.. Dh tu, masing2 tergelak besar la sampai si Am nk terkencing tp dok tahan2 lg..

Intro5-1
[Aksi MikeMurano yg tersendiri..]

Biol 3: Perasan Hebat
Setelah menunggu dlm masa setengah jam rasanya, tiba2 jer t’dengar 1 jeritan “YESSSS” yg agak kuat dtgnya dr Mr. AlloD aka our Boss Besar.. Waahh, rupa2nya pintu kereta sudah berjaya dikumpil tp btui ke beliau yg kumpil..?

Ceh padahal dia dok gatai tgn je dok main try buka2 pintu sebelah lg dgn kunci2 yg ada kt tgn dia..
Org sebelah sana yg bagai nk mati kumpil, tp dia plak yg beriya2 jerit sampai meloncat dgn penuh perasaan bangga..

Intro5-2
[Antara biol yg selesai pd malam tu..]

Adakah biol masih mengekori kami..?

Intro6
[Antara tempat persinggahan utk sesi kami..]

Intro7
[Crews with CLS session..]

(,”) Nantikan sambungannya..

Faireezal Effendi's Facebook profile

TagFooter

Advertisements

3 thoughts on “:: Pay Fong 1 ::

  1. last pix style..
    pki lens pe bro??
    10-20 ke??
    huhu

  2. re: xde hebat mne la wehh
    aku taw je p xmemilikinya..
    ko lg hebat sbb mmpu memilikinye
    heheh

  3. Pay Fong punya olang huhuhuhu
    ade style lahhhhh….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s